Greve Brandvæsen

”SimaTech har helt klart afbureaukratiseret vores arbejdsproces. Adgangen til ajourførte beredskabsdata på skærmene i bilerne styrker planlægningen og betyder, at vi hurtigere kan iværksætte operationen, når vi kommer frem.”

Jan Funk Nielsen, beredskabschef, Greve Brandvæsen 

Greve Brandvæsen styrker indsatsen med dynamisk beredskab.
Når Greve Brandvæsen rykker ud, sker det med software og computerskærme i bilerne, som sikrer, at indsatslederen og udrykningsmandskabet er totalt ajourførte og koordinerede. SimaTech har sammen med Falck leveret løsningen, som gør det muligt at iværksætte indsatsen hurtigere og med større sikkerhed.
 
En dialogboks åbner sig på skærmen og fortæller, at 100 håndboldspillere overnatter i gymnastiksalen på den skole, hvor der netop er udbrudt brand. Samtidig modtages en ny kørselsvejledning, som tager højde for den midlertidige lukning af hovedvejen hen til skolen. Situationen udspiller sig i ledervognen og er et lille udsnit af den information, der løbende tikker ind på skærmen i bilen, når indsatslederen og hans mandskab i Greve Brandvæsen rykker ud. Greve Brandvæsen anvender SimaTech’s integrerede navigations- og informationssystem, og det skaber ro, og styrker planlægningen i de ofte stærkt kritiske situationer, hvor fejlvurderinger kan være fatale, og hvert sekund tæller.  
 
Opdateres sekund for sekund 
Systemet sikrer, at indsatslederen og udrykningslederen har adgang til fuldstændig opdateret information i bilerne på vej til skadestedet, så der kan lægges den optimale taktik med udgangspunkt i de oplysninger, de ser på skærmene. De har adgang til både statiske data om fx bygningers og brandhaners placering og ikke mindst de dynamiske data om midlertidige opholdstilladelser, der er givet, oplag af fyrværkeri, tidsbestemte lukninger af veje etc. Systemet opdateres automatisk i takt med, at politiet får flere informationer fra skadesstedet, når en hændelse er anmeldt. De ajourførte beredskabsdata vises øjeblikkeligt i bilerne.
 
Hurtigere, mere effektiv indsats 
-Vi har fået et væsentlig bedre overblik over situationen, allerede når vi er undervejs, og det betyder, at vi kan iværksætte operationen hurtigere og mere præcist. Systemet har også styrket indsatsmandskabets sikkerhed, fordi risikoen for ubehagelige overraskelser er kraftigt minimeret, siger beredskabschef Jan Funk Nielsen i Greve Brandvæsen.
 
Afbureaukratisering 
Det er i kraft af samarbejdet med Falck, at Greve Brandvæsen er blevet opmærksom på SimaTech. Falck anvender med succes SimaTech’s systemer, og Greve Brandvæsen har fulgt trop og implementeret SimaOffice, SimaCar og SimaTech WNS. Det integrerede beredskabssystem har effektiviseret og afbureaukratiseret en lang række arbejdsgange.
 
-Tidligere blev opholdstilladelserne udskrevet på papir, og der kunne sagtens være en forsinkelse på op til to døgn, før de lå i bilerne. Det er en betydelig risiko set med beredskabsøjne. Nu vises de ajourførte data direkte på de trykfølsomme skærme i bilerne i samme sekund, de er oploadet i systemet, forklarer Jan Funk Nielsen og fortæller, at det nye system også har forbedret borgerservicen:  
 
-Hvor der tidligere var en ansøgningsfrist på 10 dage for midlertidigt ophold, kan vi i dag håndtere forespørgslen med det samme uden at gå på kompromis med sikkerheden. Vi er både blevet mere effektive og har styrket sikkerheden, siger Jan Funk Nielsen.
 
Gennem ild og vand 
Det er ikke kun ved brand, Greve Brandvæsen høster fordele af systemet fra SimaTech. En aktuel sag om forurenet drikkevand i Tune har sat beredskabet på en omfattende opgave, hvor overblik, præcision og hurtig handling er altafgørende. 5000 borgere risikerede at blive forgiftet af det forurenede drikkevand, og derfor skulle der hurtigt opstilles drikkevandstanke rundt omkring i byen. Drikkevandstankene har en holdbarhed på 14 dage, og det er Greve Brandvæsens ansvar, at de udskiftes i tide - en opgave som styres i SimaTech WNS.
 
-Vi angiver placeringen af drikkevandstankene på kortet i kontoret, hvorefter de automatisk vises på kortet i køretøjet. Alle oplysninger om, hvornår tanken er åbnet, hvornår den skal udskiftes, hvor meget vand der er i osv. vises som en lille dialogboks ud for drikkevandstankene på skærmen. Det giver os et hurtigt og fuldt opdateret overblik over, hvilke tanke, der skal udskiftes hvornår, og gør det muligt at dele informationen, fordi den ligger på en fælles platform. Det har været en utrolig stor hjælp i løsningen af den aktuelle opgave. 
 
-Som beredskab løser vi mange forskellige opgaver. SimaTech’s system er så fleksibelt, at det også kan bruges til andre beredskabsopgaver end udrykning, og jeg oplever det som en fremtidssikker løsning, der giver konkrete fordele i dag og på sigt, siger Jan Funk Nielsen.

 

 

Del:

Relevante projekterDisse projekter beskriver konkrete anvendelsesområder.

Frederikshavn Kommune

Beredskab, Offentlig

Region Midt

Beredskab

AkutPlan

Beredskab